ВИДЕО: Убиство на снајперист на Исламската држава

Објавено: четврток, 12 мај 2016 во 13:33
Spread the love

На интернет се појави ново видео со содржина од воените операции во Сирија, направено на крајот од април. Не се наведува каде е снимено, но главните актери се снајперист на терористичката Исламска држава и сириските војници.

На почетокот од видеото се гледаат срушени згради некаде во Сирија.

На спратот од срушена бетонска конструкција се гледа потег кој го издаде снајперистот.

На сириската војска и биле потребни само неколку минути за да го лоцираат и со фрлени рачни ракети да го погодат.