ВИДЕО: Се случи првото чудо од иконата на Богородица во Струмица

Објавено: петок, 24 март 2017 во 11:16
Spread the love

Во утринската програма на Телеканал А1 гостин беше отец Димитар Крцев кој за прв пат проговори јавно за првото чудо кое се случило благодарение на Иконата Богородица Брзопослушница.

Икона, автентична копија на оригиналната од Света Гора, која е подарок од грчкиот манастир Дохијар за Струмичката епархија. Свечената литија се одржа во неделата, а од тогаш до денес според отец Крцев реки од народ ја посетуваат иконата од Струмица, регионот, но и од цела држава.