ВИДЕО: Погледнете како сириската армија ги уништува џихадистите со помош на руско оружје

Објавено: петок, 19 февруари 2016 во 10:03
Spread the love

На Интернет се појави снимка на која се гледа дека сириските војници научиле добро да го користат рачниот ракетен систем „Конкурс“ кој служи за уништување тенкови но и забарикадирани непријателски позиции. Системот се вооружува со т.н. паметни ракети кои ласерски ја следат целта. Така, речиси е невозможно непријателот да се спаси, откако кон него ќе биде истрелана ракетата.

Џихадистите се сокриени зад бетонски барикади и не забележуваат дека кон нив лета ракета која пробива и камења и ѕидови. Во последен миг ја забележуваат, се обидуваат да избегаат, но тоа е последното нешто што го гледаат со живи очи.

Ракетите полетуваат кон позициите на милитантите. На снимките може да се види како џихадистите се сокриени зад бетонски барикади и не забележуваат дека кон нив лета ракета која пробива и камења и ѕидови. Во последен миг ја забележуваат, се обидуваат да избегаат, но тоа е последното нешто што го гледаат со живи очи. Ракетата го уништува целото нивно утврдување.