ВИДЕО: Погледнете го македонското Сен Тропе

Објавено: петок, 8 јули 2016 во 14:24
Spread the love

Селото Стење се наоѓа на западниот брег на Преспанското Езеро во подножјето на планината Галичица. Со средена плажа, мирни води, прекрасни природни пејсажи наоколу, тоа привлекува се повеќе туристи и се повеќе станува познато како македонското Сен Тропе.

Инаку, плажите во Стење и во Сливница се уредија лани, а инвестицијата изнесуваше околу 1.3 милиони евра, средствата беа обезбедени од буџетот на министерството за транспорт и врски, а наредниот месец ќе започне изградба на пешачка и велосипедска патека околу езерото, а владата ќе издвои околу 1 милион евра за таа намена.