ВИДЕО: Македонски дедо симбол на непокорот

Објавено: сабота, 10 февруари 2018 во 13:16
Spread the love

Овој 97. годишен дедо е од Солун, соседна Грција и нему од како се родил му било забрането да говори на македонски, да пишува на македонски, да учи на македонски, со еден збор сакале да избришат се што е македонско во него.

Но еве и во најдлабоката старост пее македонска песна и игра македонско оро и на тој начин им пркоси на сите оние кои сакаат да го уништат неуништливото и да го променат она што е вечно и непроменливо.