ВИДЕО: Група од Казахстан пее песна од Мирослав Илиќ – ќе ве погодат во срце!

Објавено: петок, 26 август 2016 во 08:47
Spread the love

Група уметници од Казахстан на отворањето на споменикот на казахстанскиот  поет Замбил Забајев испеаја популарна песна од Мирослав Илиќ.

Висока делегација од Казахстан на чело со претседателот Нурсултан Назарбајев, престојува во пријателска посета на Белград.

Во духот на добрите односи помеѓу двете земји и со желба да се покажат во добро светло пред домаќините, казахстанските уметници приредија вистински спектакл и ја испеаја песната „Луцкаста си ти“ од Мирослав Илиќ.