Uncategorized

(ВИДЕО) Феномен – 10.000 громови за 12 часа

За само 12 часа во текот на вчерашниот ден, метеоролозите во Опсерваторијата во Хонг Конг забележа феномен од кој и самите метеоролози биле фасцинирани – удирање на 10.000 молњи од земја во летната бура, што е навистина редок феномен.

До оваа бура дошло само ден откако во Хонг Конг е забележан најтоплиот ден, кога живата на термометарот достигна 37 степени, нешто што не се случило од 1969 година.

Там Ји Тинг експертот од Опсерваторијата изјави дека бројот на удари на гром го надмина досегашниот од 24 часовен рекорд ко изнесувал 9,966 удари на громови во земја, кој бил забележан во 2005 година.

 

Поврзани вести

Back to top button