Тврдокорни со порака до Талат – Смрт за терористите

Објавено: вторник, 25 јули 2017 во 17:40
Spread the love

Тврдокорните на својата Фејсбук страна објавија жестоко соопштение. Тие во пораката го обвинуваат Талат Џафери нарекувајќи го терорист бидејќи бил директен учесник во најбруталните и кукавички заседи, а потоа побараа смрт за терористите. Еве ја пораката во целост:

„Терористот Талат прво го направија министер за одбрана на војската против која што војуваше и беше директен учесник во најбруталните и кукавички заседи, за после 4 години да стане претседател на Собрание на најнелегален и надвор од сите закони од уставот на РМ , со таа функција која по ништо ниту ја заслужил ниту му прилега да се појави и да биде главен говорник на нашиот најсвет верски и државен празник Илинден. Поголемо понижување не може да биде..

Нашите политички лидери го дозволија тоа и нивната попустливост (виткање кичми) пред сите странски (аташеа, медијатори, амбасадори) агресори. Како што кажавме во предходни постови македонскиот народ ќе мора да се избори со сите вакви и идни провокации и понижувања, не смееме да чекаме повеќе разни политичари да повикуваат и да водат отпор против уништувањето на нашата нација и идентитет.. Дојдено е време за независен отпор и патриотизам. Кога стана министер за одбрана 2013 МПЗ Тврдокорни уште не постоеше, но наши сегашни членови беа на протестите, бурно реагиравме на неговиот избор за претседател на собрание, и сеа нема да застанеме и да премолчиме на овие понижувања,ќе бидеме крвен непријтел на секој што на било каков начин подмолно ќе го узурпира најмакедонскиот празник. Следете не.
Македонија на Македонците.
Македонија засекогаш.
Смрт за терористи.“