сад

Видео: Американски професор предупредува: Кина се подготвува за нуклеарен напад на САД

Лајд Голдстејн, просефор и соработник на институтот за кинески поморски истражувања на Поморскиот воен колеџ во САД, вели дека кинеската подморница се подготвува за лансирање…


САД и должат 88 милијарди долари на Русија

Вкупно 88 милијарди долари е вредноста на долговите кои САД ги имаат према Русија. Ова го покажуваат податоците од месечниот извештај на американското Министерство за…


Поранешен војник на САД открива: Помогнав да се создаде Исламската држава

Поранешен припадник на морнарската пешадија на САД Винсент Емануел откри, дека додека бил на служба во Ирак, помагал да се создаде ДАЕШ, или познатата Исламска…