Живот

Светот ќе добие универзална вакцина за сите видови на рак?

Ерата на ракот е при крај. Смртоносната болест конечно ќе биде победена.

Чекор кон ова револуционерно откритие на полето на медицината е веќе направен, откако тимот од истражители извршил тестирања на тројца пациенти, кои боледуваат од меланом, најсмртоносниот облик на канцер.

Во секој случај забележан е силен одговор на имунолошкиот систем против канцер, иако истражувањата се уште се во рана фаза.

Овој пристап вклучува генетски инструкции со специфични протеини на канцер, со кое се стимулира имунолошкиот систем на пациентот.

Германските научници вклучени во истражувањето веруваат дека вакцината ќе може да се користи против сите врсти на канцер, дури и против новите верзии на веќе познати болести кои еволуирале.

Според тимот на научници за да ги победиме туморите, а со тоа и сите врсти на канцер, неопходно е да го измамиме имунолошкиот систем и да го убедиме дека во прашање е некој вирус.

Поврзани вести

Back to top button