Свети Архангел Михаил под вода – верниците велат ова е огледало на нашите гревови

Објавено: среда, 20 април 2016 во 13:29
Spread the love

Манастирот Свети Архангел Михаил од XV во близина на Ваљево, познат како Ваљавска Гранчаница е потопен откако е изградена акумулацијата за вода.

Група на верници кои себе си се нарекуваат „ чувари на „Грачаница“ со месеци дежураат пред црквата.

– Мислам дека ова е една многу тажна слика за цела Србија. Тоа што оваа светост е потопена е огледало на нашите гревови и покажува колку ние го цениме, вели Велимир, еден од доброволните манастирски стражари.

Погледнете ја во продолжение тажната глетка од овој потопен манастир.