Силно невреме ја погоди Србија: Торнадо во Јагодина

Објавено: среда, 25 мај 2016 во 09:49
Spread the love

Среде невремето кое погоди одредени делови од Србија посебно се исплашија жителите на Јагодина кои забележаа необична појава во својот град.

Имено, на снимките кои ги преплавија социјалните мрежи може да се види дека над Јагодина навистина се појави торнадо и тоа во форма на пијавица.

Невремето почнало околу 13.30 часот и траело околу поповина час. Потоа над градот, од западната среана се појавил црн облак во форма на пијавица.

Во радарскиот центар велат дека дејстувала градобијната одбрана и ситен град паѓал во Ќуприја, Јагодина и во околните села. Се уште нема информации за штетите од невремето.

Погледнете како изгледаше необичната појава која целосно ги збуни жителите на Јагодина:

/