Шојбле: Ако на мигрантите не им се допаѓа Европа нека си заминат на друго место

Објавено: четврток, 13 април 2017 во 10:07
Spread the love

Германскиот министер за финансии Волфганг Шојбле изјави дека муслиманите кои мигрираат во Европа треба да сфатат дека постојат и подобри места за живот доколку не сакаат да го прифатат европскиот начин на живеење.

– На оние мигранти кои не го прифаќаат европскиот начин на живот треба да им се каже „Сте донеле погрешна одлука“, нагласи Шојбле.

– За живот под исламски прописи, постојат и подобри места за живот од Европа, додаде тој.

Во однос на еврозоната, Шојбле наведе дека ако европските земји сакаат да го задржат еврото, тие треба да ги почитуваат взаемните одговорности на зедничката валута.