Сензација или апокалипса – Непозната планета се движи кон Земјата! (ВИДЕО)

Објавено: среда, 13 април 2016 во 11:17
Spread the love

Истражувачот и професорот од Универзитетот во Луизијана, Даниел Вајтмир, тврди дека кон крајот на овој месец можно е да дојде до апокалипса.

Всушност пред неколку месеци беше откриена уште една планета под името Планета 9, којашто се наоѓа на самиот раб на Сончевиот систем, веднаш зад Нептун, а Вајтмир тврди дека токму таа ќе биде одговорна за уништување на планетата Земја.

Според неговото истражување, Планетата 9 секојдневно минува низ астероиден појас пришто потоа ги пренасочува дел од астероидите во најразлични правци, а токму така би можело еден од нив да биде насочен директно кон планетата Земја.

Даниел Вајтмир потенцира дека токму поради ова, новооткриената Планета 9 би можела да биде “виновник” за уништувањето на животот на Земјата, којшто пак настанал пред цели 27 години, и дека постои голема веројатност за историјата да се повтори.

И додека постоењето на Планетата 9 сè уште не е разрешено во потполност, поединечни истражувачи веќе пронајдоа аномалии околу неа, токму на работ на Сончевиот систем. Тој пронајдок претпоставува дека планетата е за околу 10 пати поголема од Земјата, и единствено само “лебди” токму таму, “на работ од амбисот”.

Меѓутоа, дали таа ќе биде скапа по животот на човештвото, ни преостанува да почекаме и да видиме.