Руски научник открил начин како да го отстрани црниот слој од кожата!

Објавено: сабота, 20 август 2016 во 15:05
Spread the love

Истражувачите откриле начин како да го отстранат црниот слој од кожата, и како да ги избелат лицата од црна раса, се наведува во публикацијата на Московскиот факултет, пишуваат странските медиуми.
Овој третман се прави со мешавина од окситан и бензодиазепин. Минувањето 5 часа во купка со 50 гр од оваа мешавина прави чуда. После ваква купка, горниот слој кој е одговорен за бојата на кожата се лупи без проблем.
Лаборантот истражувал и подложил 254 личности на овој експеримент

Руската влада очекува наскоро да го објави овој; третман. Тоа може да биде од голема корист за мигрантите со различна боја на кожа, кои ќе се чувствуваат поприродно и интегрирани кога нивната боја ќе одговара на бојата на кожата на останатите луѓе во земјата во која живеат.

Ова е една точка на гледиште, која ја затапува Здружението за човекови права.