Регистарот на педофили повторно во функција – Проверете дали во вашето соседство живее педофил

Објавено: вторник, 20 февруари 2018 во 15:35
Spread the love

По реакцијата на ЦИВИЛ, онлајн регистарот на педофили е повторно вратен во употреба.

Не е прв пат, онлајн регистарот на педофили да се врати во функција по реакција на медиумите. Таков е случајот од 2017 кога новинарка на Тв21 објавила сторија по чие објавување сајтот повторно бил вратен во функција, но за кратко.

Регистарот постои од 2012 година и е координиран од Министерството за труд и социјална политика, а го раководи ЈУ Завод за социјални дејности. Овој список овозможува пристап до инфомации за осудени лица за педофилија.

Проверете дали во вашето соседство живее педофил:

registarnapedofili.mk