Избор на уредникотСвет

Радован Караџиќ: Зарем Европа по Париз и Брисел не знае против кого ние се боревме?

Не можам да верувам каква пресуда донесоа. Базирана на импровизација, претпоставки, шпекулации, индиции, а не врз факти, му рекол Радован Караџиќ на адвокатот Горан Петронијевиќ.

„Ни Европската Унија, ни овој суд, ни меѓународната заедница, и по сѐ што се случуваше во Париз и во Брисел не сфаќаат со што и со кого беа соочени босанските Срби во деведесеттите. Ова е катастрофално и не можам да верувам каква пресуда е донесена. Се базира врз импровизација, претпоставки, шпекулации, индикации, а не врз факти“.

Ова е првата реакција на Радован Караџиќ непосредно по изрекувањето на пресудата во Хаг, со која е осуден на 40 години затвор, која му ја кажал на својот адвокат Горан Петронијевиќ, пренесува Новости.

 

Поврзани вести

Back to top button