Погледнете како реагираат луѓето доколку дечкото ја тепа својата девојка, а како кога е обратно

Објавено: среда, 17 февруари 2016 во 12:42
Spread the love

Екипата која стои зад иницијативата „ManKind“ одлучи да направи експеримент во склоп на својата кампања под името “Violence is Violence”.

Тие Снимија видео со кое многумина ќе ги натераат да се замислат. Млад пар започнал меѓусебна расправија во еден лондонски парк и работите излегле од контрола.

Случајните минувачи веднаш забележале што се случува и се обиделе нешто да превземат, а некои се заканиле дека ќе повикаат полиција.

Но, откако ситуацијата се променила и глумците го одиграле истото сценарио, но со смена на улогите, каде што девојката започнал да го напаѓа нејзиниот дечко, забележале дека минувачите не реагирале на истиот начин како во првиот случај.