Македонија

Од сега ќе можете да се вработите во Норвешка, Шведска и Германија со македонски пасош

Од сега и Македонците без Бугарски пасош ќе можат да работат во некои земји на Европската унија, како Норвешка, Шведска и Германија.

Со посета на сајтот, ec.europa.eu/eures, можете да најдете вработување на еден од огласите кои се објавени.

За да се замине во Шведска, потребен е само пасош, а останатите услови се договараат со работодавецот. Доволно е само еден член од семејството да најде работа и потоа може да ги повлече и останатите членови.

Речиси идентично е и заминувањето во Норвешка. Таму се работи 7,5 часа дневно, а работниците добиваат 30 дена одмор.

www.jobboerse.arbeitsagentur.de Ова е веб страната за работа во Германија.

 

Поврзани вести

Back to top button