НАСА: Меѓу 15 и 29 ноември нема да има сончева светлина

Објавено: недела, 25 јуни 2017 во 14:15
Spread the love

Од 15 до 29 ноември жителите на Земјата ќе мора да се потпираат на друга светлина, без да постои директно од Сонцето. Научниците од НАСА предупредуваат дека нашата планета ќе падне целосно во мрак најмалку две недели во ноември оваа година, тврди директорот на агенцијата Чарлс Болден. Мракот на нашата планета ќе биде предизвикан поради две други планети. Станува збор за минувањето на Венера покрај Јупитер, што ќе доведе до вшмукување на големо количество водород.

На површината на Сонцето се очекува силна експлозија. Поради тоа температурата на ѕвездата нагло ќе расте со текот на 15 дена ќе се опоравува на претходното ниво.

Но како резултат на сето тоа, од 15 до 29 ноември жителите на Земјата ќе мора да се потпираат на осветлување и во текот на денот, повторуваат научниците. Во овој период сончевата светлина ќе биде со сина нијанса.

Што мислиш ти?