Живот

Моќно видео: „Тато, ќе ме викаат проститутка“

Норвешката организација „CARE campaigns“ за правата на жените објавила краток филм во кое прикажува какво влијаени има насилството од мажите на жените врз животот на девојчињата и младите девојки.

mokjno-video-tato-kje-me-vikaat-prostitutka-01

Краткиот филм веќе е прегледан на 4 милиони пати и веројатно не постои личност која го погледнала, а не била трогната од силната порака која ја носи.

Филмот претставува писмо посветено од ќерката до својот татко која се обидува да му објасни како момците и мажите во нејзиниот живот ќе се однесуваат со неа…

Поврзани вести

Back to top button