Кијану Ривс напиша емотивно писмо и трогна милиони луѓе ширум светот

Објавено: петок, 18 декември 2015 во 17:46
Spread the love

Целиот свет го обиколи отвореното писмо на Кијану Ривс кое тој го поставил на својот профил на социјална мрежа. Славниот актер објави фотографија и порака која мотивира секој до нас да биде подобар кон себе и другите но и кон животот.

кијану

-Ги гледате ли сите овие луѓе околу мене? Брзаат на работа и не обрнуваат внимание на ништо. Понекогаш сме толку фатени во стапицата на секојдневниот живот што забораваме малку да застанеме и уживаме во убавината.

Како да сме зомби. Погледнете околу вас, извадете ги слушалките од ушите. Јавете му се на секој кого го познавате или прегнете некој кој ви делува дека е повреден и тажен. Помогнете на некого. Треба да го  живееме секој ден како  да ни е последен.

Луѓето не знаат дека пред неколку години боледував од депресија. На никого не му кажав за тоа. Морав да се борам со тоа на свој начин. Личноста која ме делеше од среќата  беј јас самиот. Секој ден е бесценет и ајде така да се однесуваме. На никој не му е ветен утрешниот ден и затоа живејте денес!- порача Ривис и сите не разбуди.