Миграциската криза е планирана инвазија, која ја зајакнува “Исламска држава”

Објавено: недела, 27 декември 2015 во 10:42
Spread the love

Миграциската криза во Европската унија е планирана инвазија, која ја  зајакнува групата “Исламска држава”, изјави чешкиот претседател Милош Земан во новогодишното или божиќното обраќање до чешкиот народ. Длабоко сум убеден дека ова во никој случај не е спонтано движење на бегалци, посочи тој.

Според Земан, оние кои ги штитат мигрантите, зборуваат за сочувство и солидарност. Но сочувство и солидарност може да има на старите и болните луѓе и пред сè кон децата, а огромното мнозинство илегални бегалци се здрави млади мажи без семејства, истакнува тој. За него е чудно што овие мажи не земаат оружје в раце и не се борат против ID за слободата на својата земји. Нивното бегство објективно ги  зајакнува позициите на идентификацијата, смета чешкиот претседател и предупредува за можно зајакнување на миграцискиот бран и за ширење на туѓата за европските држави исламска идеологија во ЕУ. Понекогаш сам си велам дека личам на Касандра, која предупредува за вметнувањето на тројански коњ, забележува Земан.