Мигранти нападнале жени во воз во Белгија

Објавено: петок, 15 јануари 2016 во 10:43
Spread the love

Најмалку три малолетни лица нападнале жени во воз на линија Брисел-Турне во минатата недела, јави БТА повикувајќи се на локални медиуми.

policija

Мигрантите се 13-годишни и кандидати за азил во Франција. Тие биле приведени, но подоцна и ослободени.

Според полициски извештај, жените биле објект на сексуален напад.

Подготовката на просторот предвиден за едукација на врвни шефови на кујни и кулинари, послуга и сомелиери е во завршна фаза.

Во полицијата биле доставени и две други пријави од малолетни девојчиња кои биле жртви на сексуален напад во возот. Според нив, тие биле нападнати од други лица мигранти, а не од приведените.

Премиерот Шарл Мишел владата ќе преземе дополнителни мерки за заштита на жените од насилство на јавни места, но не дал детали за планот.