Живот

Малолетна муслиманка ја изгубила невиноста со тампон, па сега мaјката ќе тужи

Малолетна муслиманка ја загубила невиноста со користење тампон, па сега нејзината мајка ќе поведе судска постапка против производителите на овој производ.

Познато е дека користењето на тампоните може да предизвика различни компликации доколку неправилно ги користите. Најверојатно знаете дека најстрашниот проблем е токсиколошки шок, кој настанува поради сепса. А дали сте знаеле дека при користењето на овој производ може да се изгуби невиност

Единаесетгодишното девојче, според нејзините родители, е жртва на производ за кој не постои соодветно упатство за употреба, каде што се наведува ризикот од ваква штета врз корисникот. Врз основа на тоа, тужителите ќе бараат паричен надомест од 1,4 милион долари.

– Што ќе правиме сега со неа? Кој ќе ја сака? Таа никогаш нема да може да се омажи – рекла мајката на девојчето.

Локалниот муслимански свештеник објаснува за медиумите дека во нивната заедница е забрането користењето ампони и какви било средства што ја нарушуваат чистотата на интимната зона бидејќи сето тоа се смета за блиско до мастурбација.

– Куранот убаво вели: „Не правете си на себе нешто што може да ви наштети“, вели свештеното лице.

Поврзани вести

Back to top button