Избор на уредникотМакедонија

Мало детенце собра 8.700 денари свирејќи на плоштад… и сите ги донира за малата Ели

Кога малите деца се воспитани на правилен начин, тие знаат да ни одржат драгоцени лекции. Мало Македонче, кое со својата гитара собрало на плоштад 8.700 денари и ги донирало, ќе ве инспирира да се вклучите во хуманитарни активности.На фотографијата, детенцето свири покрај натпис „Сите од срце за ЕЛИ“.

Убавиот гест на малиот фраер доби многу пофалби откако беше споделен од Ирена Мила на Facebook.

Заедно со фотографијата од доброто момче, таа ја сподели и пораката:

 fraerce

Ова фраерче Јован, инаку синче на Zlatka Kovacovska денес денот го поминал свирејќи на плоштад, за да собере донации за Ели. Ова дете собрало 8700 денари и ги донирало. Мајката и синчето се таква инспирација и мотивација! Ви се поклонувам до земја на двајцата! Спасувате живот, ама и будите свест!Емотикон heart не секој ги учи своите деца за некои вредности!

This little angel Jovan was playing on guitar all day on the square in Skopje, so he can collect money and donate them for one girl. This kind of angels we need!

Ајде да го следиме овој пример. Ова мало Емотикон heart кое е супер херој денес за нас и на кое му се поклонувам до земја и јас ни одржа убава лекција за хуманост. Овој пост има во моментот над 400 лајкови. Кога сите би завртеле и би донирале многу би помогнале. Да донираме на:
070/143-111 – Телеком
077/143-775 – ВИП
075/143-114 – ОНЕ

Фотографија: позајмена. Емотикон smile

За малата Ели можете да донирате на телефоните:

Телефонски броеви за донации

  • Т-Mobile: 070/ 143 111
  • VIP: 077/ 143 775
  • ONE: 075/ 143 114

Поврзани вести

Back to top button