Македонскиот Албанец Реџеп Реџепи повторно најдобар готвач на светот

Објавено: среда, 6 април 2016 во 18:25
Spread the love

Годинашната листа на магазинот „Д ресторан“ незначително се разлика од ланската. На прво место повторно е Реџеп Реџепи (34), македонскиот Албанец кој е сопственикот на ресторанот „Нома“ во Копенхаген, Данска.

„Нома“ инсталирала нов гастрономски култ – тие вооошто не користат маслиново масло, сосовите ги подготуваат од пиво и сокови, а локалниот идентитет го нагласуваат со употреба на скандinavski диви треви, шумски плодови и цвеќе.

Во рецензијата се објаснува дека во „Нома“, меѓу другото, бизнисот се води перфектно, со големо знаење.