Мајка се фрлила од трети кат за да го спаси своето бебе

Објавено: вторник, 5 април 2016 во 18:43
Spread the love

Кристина Сајмос и нејзиниот 18-месечен син Камерон се нашле заробени во домот кога станбениот блок каде што живееле о зафатил силен пожар. Пожарот го зафатил и влезот во зградата, па немало можност да излезат, па Кристина го зграбила синот во прегратка и скокнала од прозорец од висина од 10 метри. Падот на детето го ублажила со своето тело.

– Знаев дека ќе умреме ако не излеземе од станот, вели таа за АБЦ њуз. Скокот резултирал со повеќе скршеници и со сериозно оштетување на карлицата. Многу малку фалело да го загуби животот.

– Мојот живот не е ништо во споредба со неговиот. Син ми е секогаш на прво место, ја образложува одлуката да скокне.

Кога паднале на земја, таа била неподвижна. Ја нагмечила карлицата, па парализирана успеала да го насочи детето да се оддалечи од зградата од која паѓала граѓа во пламен, а потоа некако успеала и таа да се оддалечи од пламенот.

Веќе имала неколку операции, но за жал се уште е неподвижна иако почнала да ги мрда прстите.