Гази Баба бара доброволци за расчистување на последиците од невремето

Објавено: понеделник, 8 август 2016 во 08:30
Spread the love

Општина Гази Баба апелира до сите граѓани на Република Македонија, кои имаат желба, волја, време и простор, да се вклучат како доброволци во акциите за справување со последиците од обилните врнежи и катастрофалното невреме што ја зафати оваа локална самоуправа.

Граѓаните кои сакаат да се вклучат во акциите за чистење на теренот, може да се пријават во општината Гази Баба на телефонскиот број 02/322-6655. Можат и во три временски интервали, во 10, 13 и 17 часот да дојдат во просториите на општината, на улица „Архимедова“ бр.2, од каде организирано ќе бидат однесени до населените места каде се спроведуваат акциите.

Пожелно е граѓаните кои ќе се вклучат во акциите, доколку се во можност, да понесат со себе и определен соодветен алат, кој ќе им помогне во работата.

– Граѓани на Скопје и на Македонија, повеќе од добредојдени сте да помогнете да се справиме со заеднички сили со оваа природна непогода, порачуваат од општина Гази Баба.