Француска телевизија го прикажа Балканот во нови граници

Објавено: петок, 10 февруари 2017 во 15:20
Spread the love

Француската државна телевизија France 2 во кадри, емитувани во врска со миграциската криза и мигрантите во Србија, покажа карта на Балканот, на која територијата на Босна и Херцеговина е присоединета кон Србија, соопштува Sarajevo Times.

Кадрите се емитувани за време на централна новинска емисија.

Босанското издание вели дека во пренесената вест немало ништо проблематично освен дека на картата, Србија била претставена сосема погрешно.

Во нејзините граници влегува целата територија на Босна и Херцеговина.

Моментот можете да го видите на 21:24 минути во следното видео!