Фотографијата кажува се: Живеат во страв, но остануваат да го чуваат манастирот

Објавено: недела, 6 март 2016 во 15:38
Spread the love

Манастирот Гориоч во Источно Косово и Метохија, го изградил кралот Свети Стефан Дечански. Игуменијата Исадора е на чело на овој манастир.

Манастирот Гориќ во Косово и Метохија е псоветен на Свети Никола.

Оваа фотографија зборува многу, и покрај нивниот страв калуѓерките не си заминунаат од овој манастир и чесно и предано му служат на Господ.