Македонија

Фото: „Отров“ се продава во невина детска амбалажа!

Загрижена скопјанка ја испратила оваа фотографија од детско сокче кое се произведува во Македонија. Од фотографијата може да се види дека составот на овој сок е толку лош што слободно можеме да го наречеме отров ако го пијат деца!сокчеСостав: Вода, Засладувачи Е950, Е951*, Е952, Е954, регулатори на киселост: лимонска киселина, Е330 и натриум цитрат Е331, антиоксиданс аскорбинска киселина Е300, конзерванси: Е211 и Е202, боја: Е122 и ароми. **Содржи аспартам – извор на фенилаланин **Може да имаат неповолен ефект на вниманието и активноста на децата.

Загрижената скопјанка ни напиша дека овој сок бил ставен во пакетчето кое го добило нејзинито синче за нова година.

Поврзани вести

Back to top button