ФОТО: Мобилните телефони причина поради која на се повеќе тинејџери им се деформираат прстите

Објавено: четврток, 25 февруари 2016 во 13:53
Spread the love

Кај илјадници луѓе ширум светот е забележан овој деформитет на малиот прст,а најмногубројни се тинејџерите.

Причината за овој деформитет на малиот прст се мобилните телефони. Имено како што појаснуваат лекарите од претерано држење на телефон во рака доаѓа до деформитет на прстите, а најмногу се искривува малиот прст.Доколку забележите сличен проблем, лекарите советуваат да го намалите користењето на мобилниот телефон бидејќи постојат сериозни индикации дека во иднина  овие деформитети ќе предизвикуваат посериозни проблеми.

Screenshot_1Screenshot_2Screenshot_3Screenshot_4