Докторот кој извршил 1.200 абортуси го објаснува целиот процес- Го кршат телото на бебето

Објавено: вторник, 28 февруари 2017 во 15:29
Spread the love

Д-р. Ентони Левантино, гинеколог кој извршува абортуси, користејќи анимација и’ објасни на јавноста што всушност се им се случува и на мајката и на бебето за време на абортусот. Тој самиот извршил повеќе од 1.200 абортуси.

Во видеото зборува за тоа како се прекинува бременоста во второто тримесечје. Бебето тогаш е во дваесеттата недела, во големина на дланка на возрасен човек.

“Голем дел од јавноста не е информиран за тоа што точно се случува за време на абортусот”, сметаат од организацијата “Live Action” кои се противници на абортус.

Една неодамнешна анкета покажа дека 81% од Американците за некои од ограничувањата на абортус, изјавиле дека сметаат дека треба да се ограничи постапката само на бременост до првите три месеци.

Во истражувањето во кое учествувале 1.700 Американци, 66% од нив, кои себе се сметаат за поддржувачи на абортус, изјавиле дека абортусот треба да се дозволи во некои случаи како на пример во првите три месеци од бременоста, во случаи на силување, инцест или за да се спаси животот на мајката.

Погледнете го видеото, но не се препорачува за оние со слабо срце.