Доколку имате некој од следниве симптоми веднаш појдете на лекар може да се работи за рак

Објавено: вторник, 14 март 2017 во 13:18
Spread the love

Мажите се оние кои многу ретко одат на лекар и на редовни прегледи, кога се работи за интимните делови, за разлика од жените, тоа на сите им е познато.

Поради тоа што ракот на пенисот претставува релативно ретка болест, сексолозите, уролозите и други лекари често не успеваат да го дијагностицираат на време, туку се сомневаат дека пациентот добил некоја полово пренослива болест.

Без лечење може да предизвика смрт во рок од две години, меѓутоа со рана дијагноза и терапија овој рок во најголем број случаи може да се излечи.

Затоа обрнете внимане на следниве симптоми:

-Чир на пенисот

-Крварење

-Црвен осип под кожата

-Смеѓи плочасти израстоци

-Непријатна миризба на мокрачата

-Необјасниви промени во бојата на кожата на пенисот

-Потечени лимфни чворови во пределот на препоните

-Умор

-Болка во абдоменот

-Болка во коските

-Губење на тетежина