Босански џихадисти: Христијанските земји ги очекувааат „црни денови“ и уште пожестоки напади

Објавено: среда, 23 март 2016 во 15:15
Spread the love

На џихадистички портал на босански јазик, беше објавена веста за Брисел и за „црните денови“ кои ги очекуваат христијанските земји кои се борат против Исламска држава.

Она што следи ќе биде уште пожестоко и погорко, се наведува на порталот, кој објавува медиумски материјал од Исламска држава.

„Неколку војници тргнаа во напад со опасни експлозивни појаси, носејќи со себе експлозивни уреди и калашникови, напаѓајќи прецизно избрани мети во Брисел“-стои на порталот.

И преходно на истиот портал по терористичките напади во Париз, се објавуваше дека благодарение на Алах акцијата е успешно завршена и дека тоа е радост за сите муслимани.