Живот

Убаво погледнете, колку е краток човековиот живот? (ФОТО)

Ден за ден, брзаме: работа-дома, работа-дома, работа-дома…ако се најде време за некое кафе со пријателите, или ручек со родителите и семејството. Времето не гази, но што е уште поболно, не лаже, дека има уште многу време.

zivot-pesocen-casovnik

Животот е убав и кога е тежок и кога е лесен. Убав е затоа што тоа е токму таков, непрестаната угорница и удолница.

Сепак, во ова брзо време, кога денот е краток како час, забораваме дека не сме тука вечно и дека работата, часовите поминати пред компјутер или телефон, нема да ни дадат топла прегратка и утеха во тешките моменти.

Овие фотографии на еден моќен начин ни покажуваат колку е краток животот и сакаат да не натераат да поминеме повеќе време со луѓето кои ни значат и секако да ги правиме работите кои не прваат навистина среќни.

Вака изгледаат 90 години од човековиот живот: 

years

Месеците во 90 години животен век:

by-months

Недели…

and-by-weeks

Денови….

by-days

Доколку во моментов имате 34 години, непречкртаните снегулки ги покажуваат преостанатите зими додека наполните 90години. (пречкртајте помалку или повеќе, во однос на тоа колку години имате, во моментов).

im-34-so-lets-be-super-opti

Преостанати летувања…. (пречкртајте помалку или повеќе, во однос на тоа колку години имате, во моментов).

only-about-60-more-swims-in

Околу 300 книги што би ги прочитале додека наполните 90 години.

only-300-more-books-to-read

Или имате уште околу 700 парчиња пица да изедете додека наполните 90 години.

at-least-ill-have-700-more-

Но, најтажно од се’ е што имате преостанато околу 300 дена за да се дружите со вашите родители….

but-the-saddest-thing-to-th

ИСКОРИСТЕТЕ ГИ МАКСИМАЛНО И СРЕЌНО ДЕНОВИТЕ ОД ВАЖИОТ ЖИВОТ!

Поврзани вести

Back to top button