Бизнис

Алјаска ќе ви плаќа 18.000$ годишно само за да живеете таму

Ако не сте зимурливи, не ви пречат зимските радости и поларните мечки, можеби оваа програма за населување, која воедно е најпозната ширум светот, е вистинската работа за вас. Алјаска им плаќа на луѓето кои постојано живеат таму.

алјаска

Се разбира, за да добиете пари прво мора да докажете дека сте се преселиле за постојано. А кога тоа ќе го направите, може да очекувате 18.000 долари, секоја година неповратни средства.

За да го исполните овој услов потребно е секоја година на Алјаска да поминете минимум 190 дена годишно и да не сте осудувани, и еднаш годишно ќе добиете чек затоа што сте постојан жител на државата.

алјаска1

Поврзани вести

Back to top button