Мистерии

Алармантно: Астероид ќе помине покрај Земјата на 8-ми март, никој не знае на кое растојание

На 8 март ќе дојде до затемнување на Сонцето, супермесец и астероид, кој ќе помине во близина на Земјата. Дали тоа ќе биде сензационален небески настан или заедно ќе го донесат крајот на светот? Многумина веруваат дека астероидот нема да ја промаши нашата планета и дека нема да го видиме, бидејќи ќе биде скриен. Дополнителн страв предизвикува тврдењето на НАСА, која е несигурна во пресметките на орбиталната патека на астероидот.

Американската вселенска агенција првично изјави дека астероидот ќе помине на 5 март, но дојде до промена да датумот на поминување, астероидот сепак ќе мине во вторник на 8 март.

Како тоа не беше доволно за теоретичарите на заговор, кои веќе го свртеа вниманието на светот дека во март 2016 година ќе дојде до крајот на светот и, тоа на датумот на кој астероидот ќе помине и ќе биде одбележат два всленески настана – целосно затемнување на Сонцето во некои делови од планетата и супермесецот.
Корисникот на YouTube Мајк Моралес објави слика со име “Армагедон-ти 8 март???”, во која тој предупреди дека не е исклучено дека ќе дојде до крајот на светот, иако НАСА и мејнстрим медиумите не сакаат тоа да го признаат. Тој рече дека треба да сме подготвиме за судниот ден.
Тој не е сам. Има многу од корисниците на YouTube кои го тврдат истото и кои се загрижени за неможноста за утврдување на орбитите на астероиди.
Некои тврдат дека нема да има крај на светот, или дека ќе се зголеми активноста на плимата и осеката.
НАСА
Дали ова астрономско трио навистина влијае на нашата планета и дали тоа ќе предизвика крајот на светот?
НАСА тврди дека астероидот нема да удри оваа година, иако има малку поголема шанса дека ќе не погоди следната година.
Како што вели професор Гари Шогрен: “Оние кои предвидуваат апокалипса секогаш ќе има работа.”

Поврзани вести

Back to top button