ФОТО: Од денес новиот воз ќе сообраќа на редовната линија Скопје-Битола

Објавено: петок, 1 април 2016 во 17:49
Spread the love

Подигнувањето на квалитетот на услугите во патничкиот железнички сообраќај полека но сигурно станува реалност.

voz2

Како што ветивме пред граѓаните од денес уште еден стар воз се заменува со нов и тоа трет по ред, пишува министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски на својот Фјсбук профил.

Новиот воз ќе сообраќа на релација Скопје – Битола на местото на веќе истрошените стари превозни средства.

Во наредниот период граѓаните ќе можат да уживаат во благодетите на уште еден таков воз четврт по ред кој веќе пристигна во Репулика Македонија, а останатите два се очекуваат до крајот на месец мај со што 60% од возниот парк на Македонски Железници Транспорт АД ќе биде обновен.

nov-voz-bitola

Со оваа инвестиција од 25 милиони евра целосно се променува сликата на патничкиот железнички превоз, која сега може да се каже дека е на ниво на најразвиените евопски земји.