11-годишната Ханета може да остане во количка, семејството нема пари за операција

Објавено: вторник, 9 февруари 2016 во 12:59
Spread the love

11-годишната Ханета Салиу боледува од деформитет на ‘рбетот. Дел од нејзината дневна рутина се третманите потребни за подготвување за операција која треба да се изврши по две месеци во болница во Анкара, објави телевизијата ТВ 21.

Според лекарите, ако девојчето не го направи хируршкиот зафат во текот на оваа година, можно е да остане неподвижна засекогаш. Но, оваа операција чини речиси 20.000 евра.

Целата сторија на ТВ 21, ОВДЕ