рак

Овој зеленчук драстично го намалува ризикот од рак и ја прочистува крвта

Руколата од неодамна стана позастапена во домашната кујна, а поради своите лековити својства, би требало почесто да се најде на вашето мени. За руколата многумина…Студија на Кембриџ: Ако сте имале повеќе од 10 сексуални партнери, можно е да заболите од рак

Луѓето што во текот на животот имале десет или повеќе сексуални партнери можеби ги зголемиле шансите да заболат од рак, покажала студијата на британските научници….


Еден знак на вашето лице кој сигурно го занемарувате може да биде симптом за рак на белите дробови

Ракот на белите дробови ретко кога дава рани симптоми кога болеста е на самиот почеток… Како и кај многу други видови тумори и ракот на…


Научници генетски го изменија имунолошкиот систем на 3 пациенти болни од карцином

Американски научници успеаја за прв пат генетски да го променат имунолошкиот систем на тројца пациенти со карцином, без да предизвикаат несакани ефекти со помош на…


Белите дробови можат да ги отстранат канцерогените мутации кои се предизвикани од пушењето

Белите дробови можат да ги отстранат канцерогените мутации кои се предизвикани од пушењето, но само доколку престанете да пушите, тврдат научниците. Досега се сметаше дека…


Актерот Мустафа Надаревиќ боледува од рак на белите дробови: моите деца ми даваат најголема сила

Познатиот босански актер Мустафа Надаревиќ (76) откри дека боледува од карцином на белите дробови. „Кога сфатив дека тоа е дел од животот, дека болеста е…Научно докажано: Честичките од загадениот воздух можат да предизвикаат рак на мозокот

Едно ново истражување првпат ги поврза наночестичките од загадениот воздух со карциномот на мозокот. Ултраситните честички (УФП) се создаваат со согорување гориво, особено кај дизел-возилата,…