Жена од Зимбабве роди „бебе жаба” и го запали по наредба на поглаварот

Објавено: петок, 3 февруари 2017 во 09:32
Spread the love

Жена од Зимбабве родила „дете жаба”, за кое и било наредено да го запали во ритуал пред своите луѓе.

Прешес Њатхи од селото Гокве, што се наоѓа во северозападниот дел од земјата, го родила бебето во осмиот месец од бременоста, но таа и нејзиниот сопруг Номор биле вџашени кога го виделе тоа „нешто“, кое личело на некакво водно животно.

Новороденчето починало во болницата, по што локалниот поглавар наредил телото да биде изгорено пред мештаните.

– Побрзав накај дома и бев шокиран од жабата, којашто жена ми ја беше родила. Сите во болницата беа исто така шокирани, рекол таткото.

Мајката пак, изјавила пред новинарите, дека очекувала бебе, но тоа било некаква сатанска работа.

– Тоа е пеколно дело, коешто ќе ме прогонува цел живот, рече таа.

Засега нема официјално и стручно медицинско објаснување за каква аномалија се работи.