Затвор за директорот кој ќе побара да му биде вратен К15 одреден износ од плата или други надоместоци

Објавено: сабота, 5 декември 2015 во 11:03
Spread the love

Неодамна со промена на кривичниот законик определено беше дека работодавач кој ќе побара од вработен да му врати одреден износ од плата или други надоместоци исплатени од работодавецот, дека ќе се казни со затвoр од три месеци до три години.

direktor

Ова новина дојде откако лани многу фирми каде се исплаќаше К15 бараше од своите вработени да вратат дел од парите во фирмата, или пак да ги вратат на рака на управителот. Дури, излегоа и снимки каде ова беше констатирано, иако не видовме епилог од било кој случај.

Сега к 15 имаат обврска да платат сите профитабилни фирми во земјата. Оние што се во загуба нема да мораат да исплатат К15 во прретходен договор со синдикатот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *