Живот

Видео: Уште во првото интервју на 7 години Ѓоковиќ имал план да стане првак

Тенис играм навечер, бидејќи преку ден сум на  школо, а тренирам поручек, објаснува малиот Новак на седум години во неговот прво интервју.

Со само седум години тој знаеше дека ќе стане број еден.

-Целата ми е да станам шампион. Најмногу го сакам форхендот, бекхенд и волеј. Се играм навечер, бидејќи дење одам на училиште и тренирам поручек, вели тој.

Во своето прво официјално интервју Новак тогаш признал дека му е цел да стане првак но и дека од обврските нема време да се игра.

 

Поврзани вести

Back to top button