ВИДЕО: Уништен подземен град на Исламската држава

Објавено: сабота, 26 декември 2015 во 12:21
Spread the love

Сириската владина армија  уништила подземен град на “Исламска држава” во близина на главниот град на земјата Дамаск, соопшти lifenews.ru. На длабочина од 25 метри била изградена комплетна инфраструктура за опстанок  јави  дописник на медиумот од Сирија. 

graddddd

Кога војниците на Башар Асад влегле во регионот, тие биле изненадени дека по улиците нема никакви луѓе, иако пред некоја минути се водела жестока пукање. Не откриле и трупови, и покрај жестоките престрелки.В една од куќите, каде имало укрепен пункт на терористите, војниците наоѓаат влез кон подземен тунел. Откако навлезе во него, се нашле во подземен град со сето потребно за живот. Градот си имал дури площад- 5 квадратни метри.

Тунелите личеле  на лавиринт, изградени се на длабочина од 25 метри под земја и се прекрасно заштитита за воздушни бомбардирања. Тука куќите биле опремени како што е нормално-имале кујни, спални, залихи на храна, во подземниот град има дури и болница. Целиот  објект бил миниран, но очигледно терористите не успеале да го кренат. Ова сепак  го направија сириските  војници, откако ги  уапсија сите, пронајдени во подземниот објект на  терористите.