ВИДЕО: Русите го направија најдобриот камион во светот, за него нема пречки

Објавено: среда, 10 февруари 2016 во 15:57
Spread the love

Со овој руски камион можете да одите било каде, за него едноставно нема пречеки. Возилото „Шерп”, кое го креиреал Алексеј Гарагашијан можете да го користите буквално на секаков вид на терен.

Камионот чини околу 50.000 долари. Него го движи дизел мотор од  V1505, а кога ќе се земе во предвид дека има само 44,3 коњски сили за него нема несовладлив терен.

Максиманлата брзина е околу 45 километри на час, додека во вода неговата максимална брзина е околу 6 километри на час.

Неговите огромни гуми му овозможуваат да се движи по непристапни терени.