(ВИДЕО) Плановите на Турција и Саудиска Арабија се осудени на пропаст – Русите ја бранат Сирија

Објавено: недела, 7 февруари 2016 во 13:35
Spread the love

Плановите на Саудиска Арабија, САД, НАТО и Турција за копнена офанзива во Сирија, и отворена инвазија на Турција на Сириска територија се осудени на пропаст од самиот старт. Не само поради тоа што Русија постави тотална воздушна доминација на небото на Сирија, но и поради тоа што активно ја помага сириската армија со ресурси и вооружување, но и со воено знаење испраќајќи бројни воени советници во Сирија.

Дел од причината поради која сите планови за влез во Сирија се осудени на пропаст е и тоа што во Сирија се распоредени е некои од најмодерните воени системи во светот во руската база Хмејмим во Сирија.

Благодарение на ракетните системи како Панцир и С-400 во Сирија не може пиле да прелета без руска дозвола, а уште помалку застарен Турски Ф-16. Погледнете:

уште помалку застарен Турски Ф-16. Погледнете: