Видео: Граѓанска војна беснее во Шведска – Запалени девет кампови на мигрантите

Објавено: понеделник, 1 февруари 2016 во 11:34
Spread the love

Колективните приватни центри во Шведска се палат. Граѓаните се против мигрантите кои секојдневно доаѓаат. А поголем број на пожари избувнаа во прифатните центри, кои се наменети за прием на мигрантите или допрва треба тоа да станат.

Би можело да се каже дека некој многу бесен ги запалил објектите кои ќе се користат за бегалци кои доаѓаат во Шведска. Сите пожари кои се случиле се поврзани со центрите за мигранти.

Шведска презема многу повеќе бегалци од било која друга европска земја, ако се гледа во однос на бројот на жители. Според 100.000 “азиланти” кои се веќе во земјата и најавените 90.000 кои допрва треба да стигнат до крајот на оваа година, граѓаните на Шведска не би можеле да бидат гостопримливи како што беа некогаш.