ВИДЕО: Еве како да го наполните телефонот со помош на лимон кога немате струја

Објавено: понеделник, 15 февруари 2016 во 16:18
Spread the love

Ако снема струја или не сте близу до извор на електрична енергија не ќе можевте ништо да сторите ако телефонот ви остане празен. Кога ќе го погледнете ова видео, ќе научите дека има алтернативен начин за полнење на мобилниот телефон, а потребен ви е само лимон.

Нема да верувате, ама така е.Сокот од лимон делува како електролит за две метални електроди кои обично се направени од никел и бакар. Доколку електродите на полначот ви се направени од магнезиум и бакар тогаш треба помалку лимон тогаш ќе ви треба помалку лимон зошто се создава поголем напон.